Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Monday, October 24, 2011

Lunsjseminar tirsdag 25.10: Syria fra innsiden

Under den arabiske våren så vi at folk tok til gatene mot
undertrykkende regimer i flere land i Midtøsten og Nord-Afrika.

I mars spredte demonstrasjonene seg til flere syriske byer, og det
internasjonale samfunnet fulgte spent med for å se hvordan det diktatoriske regimet til Bashar al Assad ville reagere. Et håp om demokratiserende reformer lå i lufta, men det viste seg raskt at i møte med demonstrantene valgte regimet en svært kompromissløs linje.

Amnesty Blinderns Midtøsten- Asiagruppe inviterer til et lønsjseminar om årets hendelser i Syria der Midtøstenforsker Kai Kverme skal gi oss noen historiske linjer om konflikten i Syria, og diskutere Syrias tilstand i dag.

Vi får i tillegg besøk av tre studenter - to norske som har vært på
utveksling i Damaskus, og en student fra Syria som tar mastergrad i Oslo. Disse skal gi oss et innblikk i situasjonen i Syria fra studenters ståsted. De skal blant annet forsøke å svare på om folk fortsatt er optimistiske til endring, og om folks tiltro til regimet har endret seg den siste tiden.

Det blir servert lunsj - ferske rundstykker, pålegg, kaffe og annet godt å bite i.

Møt opp i auditorium 3, tirsdag 25.10, kl. 12.15 for en lærerik pause fra lesingen!

No comments: