Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Monday, October 10, 2011

Filmseminar torsdag 13/10: You Don't Like the Truth. 4 Days in Guantanamo

Førstkommende torsdag viser Amnesty Blinderns Midtøsten- og Asiagruppe filmen "You Don't Like the Truth. 4 Days in Guantanamo."

Dokumentaren forteller historien om Omar Khadr, en canadisk gutt, som ble arrestert som 15-åring i Afghanistan i 2002, torturert og sendt til Guantanamo. I 2010 ble han dømt av en militærkommisjon for en påstått forbrytelse, selv om bevisene mot han spriker og tekniske bevis taler for at han ikke kunne ha gjort det han er beskyldt for. Omar er det første den første noensinne i verden som er blitt dømt for krigsforbrytelser begått som barn.

Gjennom opptak av et avhør av Omar på Guantanamo og med kommentarer fra Omars advokater, tidligere medfanger, tortureksperter, jurister i det amerikanske forsvaret, Omars mor og søster, journalister, politikere, en amerikansk torturist og andre, får vi høre Omars historie. Det er en hjerteskjærende og skremmende fortelling.

Dokumentaren har mottatt flere priser, og ble vist en rekke ganger på Vika Kino av Oslo Dokumentarkino med stor suksess. Amnesty Blinderns Midtøsten- og Asiagruppe er nå så heldige å få lov til å vise filmen for studentene på Blindern. Kom og se dokumentaren, og delta i å opprettholde en felles tanke om at Guantanamo og andre liknende fengsler må stenges, og at ingen kan benytte tortur uten å bli straffet for det - selv ikke en amerikansk president.

Innledning ved Amnesty International Norges Gerald Folkvord, menneskerettsfaglig rådgiver med ansvar for arbeidet mot tortur og anti-terrortiltak.

Det vil bli servert pizza og andre forfriskninger - så møt opp for å fylle magen og se en gripende, engasjerende og tankevekkende film.

Filmen vises torsdag 13. oktober fra klokken 17:00 - 19:00, Eilert Sundts hus, auditorium 7 (Blindern). Velkommen!

No comments: