Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Friday, April 3, 2009

Det nytter: Utreiseforbud for Mohammed Abbou opphevet!

Mohammed Abbou er en av de fire nettaktivistene Amnesty Norge har fokusert på i kampanjen om ytringsfrihet på nett, og han har i skrivende stund fått 4247 signaturer på bloggen http://ytringsfrihet.amnesty.no.

Lørdag 28. mars ble han kalt inn til et møte av den tunisiske justis- og menneskerettighetsministeren, som fortalte at han var fri til å reise utenlands. Justisministeren har sendt et brev til innenriksministeren for å informere om at ingen reiserestriksjoner skal pålegges Mohammed Abbou.

Amnesty har vært svært aktive i denne saken, og Mohammed Abbou sender sin takk til alle som har aksjonert for og gitt ham støtte. Han tror at våre handlinger og trykket fra EUs ambassader i Tunisia har gjort opphevelsen mulig.

Takk til alle som så langt har deltatt i aksjonen for Mohammed Abbou, gå inn på bloggen og gi deres støtte til de tre resterende aktivistene!

No comments: