Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Tuesday, April 7, 2009

Amnesty Blinderns Russlandsgruppe og Filologisk Forening inviterer til faglunsj:

FAGLUNSJ AVLYST!!!!!!

Vi beklager, men den ene av deltakerne er blitt syk. Vi prøver på nytt neste semester !

Kadyrovs Tsjetsjenia


President Kadyrov strammer grepet om Tsjetsjenia. Det kommer rapporter om økende islamisering, tortur og forsvinninger. Flere kjente motstandere av presidenten er blitt likvidert i Dubai, Wien og Istanbul de siste månedene. Samtidig har Russlands president Medvedev hintet om at det kanskje er på tide med en redusert rolle for det russiske militæret i Tsjetsjenia. Hva vil dette ha å si for utviklingen i området?

- Julie Willhelmsen, NUPI-forsker - Gir et innblikk i bakgrunnen for konflikten i Tsjetsjenia og snakker om dagens situasjon under president Kadyrovs regime.

- Zalina Murdalova, tsjetsjensk flyktning - Forteller sin historie. Hennes bror, Zelimkhan, ble torturert og "forsvant" fra sitt hjem i 2001. Anna Politkovskaja ble drapstruet etter å ha gjort denne saken kjent i Russland. Familiens advokat, Stanislav Markelov, ble drept på åpen gate i Moskva i januar i år.

-
Til sist viser vi dokumentaren Missing Lives: Disappearances & Impunity in North Caucasus (varighet: 14 min)

STED OG TID: Uglebo, fredag 17. april kl. 12
Vi serverer lunsj (førstemann-til-mølla-prinsippet).

No comments: