Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Friday, April 10, 2009

HASTESAK: Bli med og stans henrettelsen av Delara Darabi!!!!


Dødsstraffgruppa i Amnesty Blindern hadde nettopp en aksjon på Delara Darabi (Iran) på Blindern. Nå har vi rykende ferskt fått vite at Delara Darabi igjen står i sterk fare for å bli henrettet når som helst nå. Delara Darabi ble som 17-åring dømt til døden for et drap hun hevder hun ikke begikk. Amnesty International har aksjonert for henne flere ganger, og henrettelsen har blitt utsatt flere ganger blant annet på grunn av internasjonalt press og oppmerksomhet rundt hennes sak.

Nå har hun på ny fått høre at hun er i fare for en snarlig henrettelse. Hun har fått endelig avslag på alle sine anker og det er nå kun offerets familie som kan sørge for at hun blir benådet, ved å akseptere såkalte "blodpenger", en økonomisk kompensasjon. Et av offerets familiemedlemmer har motsatt seg dette, og benådingen kan kun skje hvis det er en enstemmig avgjørelse fra offerets familie.

Les mer om saken og send appeller:
http://amnesty.no/web.nsf/pages/3E533EF19CEF7AF3C125747C003BEFC6

No comments: