Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Friday, April 20, 2012

PREMIEREVISNING: Erling Borgens "Fangen fra Aserbajdsjan"


Amnesty Blindern og Russlandsgruppa er stolte av å kunne invitere til premiere av dokumentarfilmen «Fangen fra Aserbajdsjan», regissert av Erling Borgen, onsdag 25. april kl 18:00 på U1 (kjellerbaren), Samfunnsvitenskapelige fakultet, Eilert Sundts hus.
Dokumentaren er en fortsettelse av den første filmen Borgen laget om Eynulla Fatullayev, journalist og redaktør, som ble fengslet i 2007 og dømt til åtte års fengsel. I mai 2011 ble han sluppet fri, etter å ha vunnet frem i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen og fått omfattende støtte verden rundt. Denne dokumentaren handler om Fatullayevs liv etter løslatelsen og om politiske fanger i Aserbajdsjan, og setter et kritisk søkelys på den kommende Melodi Gran Prix-festen. Erling Borgen vil selv gi oss en innledning til filmen. Human Rights House Foundation vil også i forkant av visningen opplyse oss om menneskrettighetssituasjonen i Aserbajdsjan, og det blir mulighet for spørsmål til slutt.
Vi spanderer pizza på alle oppmøte, som kan nytes med en øl, kaffe eller brus fra baren under premierevisningen.
Dette vil du ikke gå glipp av!
Vi ønsker alle hjertelig velkommen.

No comments: