Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Wednesday, September 29, 2010

Menneskerettighetssituasjonen i Iran

Idag klokken 16:15 arrangerer Midtøsten-Asia-gruppa seminar om Iran. Foredraget vil holdes av Mahmood Amiry-Moghaddam, i auditorium 4 på SV. Møt opp for en spennende time om landets menneskerettighetssituasjon!

Informasjon om seminaret:
I kjølvannet av de omfattende protestene under det iranske presidenvalget i juni 2009 har demonstranter og opposisjonelle blitt utsatt for grove menneskerettighetsbrudd av det iranske regimet. Et år senere virker den Grønne Bevegelsen, som ledet an i protestene, å være slagen. Samtidig skyver det iranske atomprogrammet menneskerettighetssituasjonen i Iran nedover på lista over relev...ante internasjonale aktørers prioriteringer. Hvordan er tilstanden innad i den Grønne Bevegelsen? Har den blitt en levedyktig organisasjon i skjul, eller er den i grunn oppløst? Har internasjonale sanksjoner i forbindelse med atomprogrammet noen påvirkning på menneskerettighetssituasjonen i landet? Har de noen ønsket virkning i det hele tatt? Er regimet fortsatt påvirket av interne splittelser, eller framstår det som styrket etter fjorårets uro?

Mahmood Amiry-Moghaddam, hjerneforsker ved Senter for Molekylærbiologi og nevrovitenskap og leder av Iran Human Rights, vil holde et foredrag for å belyse disse problemstillingene. Amiry-Moghaddam vant også Amnestyprisen 2007.

Velkommen!

Amiry-Moghaddam


No comments: