Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Wednesday, August 18, 2010

Velkommen til et nytt semester!

Da var semesteret i gang - og dermed også Amnesty Blinderns aktiviteter for høsten 2010!

Programmet for de kommende ukene ser slik ut:

Onsdag 25.8, kl. 13-16
STAND PÅ FREDRIKKEPLASSEN
Denne onsdagen vil styret, samt andre medlemmer, bli å finne på Fredrikkeplassen. Det blir kake, underskriftskampanje og rekruttering av nye medlemmer - vel møtt!

Torsdag 26.8, kl. 12.15
HØSTENS INFORMASJONSMØTE
Velkommen til infomøte i auditorium 4!
Her vil vi gi en liten presentasjon av hva vi i Amnesty Blindern driver med, og nye medlemmer får muligheten til å melde seg inn i våre undergrupper. Etter møtet vil vi gå sammen til plenen utenfor HF/SV, hvor det blir grilling, pølser og sosialt.

Tirsdag 31.8, kl 17.15
ULANDSSEMINAR: "TYRKIA, MINORITETER OG EU"
Midtøsten/Asia-gruppen inviterer til Ulandsseminar om menneskerettighetssituasjonen for minoriteter i Tyrkia og landets stadig mer usannsynlige EU-medlemskap. Vil en tilpasning til vestlige standarder innenfor demokrati og menneskerettigheter kunne føre til tyrkisk EU-medlemskap, eller vil landet alltid forbli utenfor unionen? Hva er Tyrkias alternativer dersom EU-medlemskapet ikke realiseres, og hvilke konsekvenser vil dette få for de tyrkiske minoritetenes menneskerettighetssituasjon?

I panelet sitter:
Pinar Tank (ordstyrer) - seniorforsker ved PRIO, og spesialist på EUs sikkerhetspolitikk samt forholdet mellom Tyrkia og EU
Einar Wigen - NUPI-forsker med fokus på tyrkisk minoritetspolitikk og det historiske forholdet mellom Europa og tyrkisk nasjonalidentitet
Kariane Westrheim - styreleder for EU Turkey Civic Commission (EUTCC) og sentral i Raftostiftelsen, med ekspertise på kurderes og minoriteters rettigheter i Tyrkia idag

---

Velkommen til disse arrangementene - og merk av i kalenderen for Generalforsamling, torsdag 2.9. Mer informasjon om dette kommer.

No comments: