Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Wednesday, May 13, 2009

Hastesak: USA - Troy Davis i fare for snarlig henrettelse!














Førstkommende tirsdag 19. mai blir det en stille demonstrasjon foran den amerikanske ambassade(Henrik Ibsens gate 48) i Oslo.

Troy Davis sak er ikke innvilget gjenvurdering, og han har - igjen - fått beskjed om at henrettelsen er rett rundt hjørnet. Som reaksjon blir det AKSJONER rundt om i verden for å markere støtte til han. Når det gjelder saken hans har stadig flere vitner trukket seg, ingen våpen er funnet, og ingen kan direkte bevise at det var ham som utførte drapet tilbake i 1991. Mannen har altså sittet på death row i 18 år. Nå vil ikke domstolen ta saken opp til endelig avgjørelse, men heller la mannen lide. 23. september 2008 var Davis mindre enn 2 timer unna henrettelse, da hans sak igjen ble utsatt og på nytt tatt opp til vurdering. Etter dette har han igjen vært offer for flere utsettelser fram til nå, hvor alt ser ut til å stoppe opp.

Det blir en heldagsmarkering fra kl 0730 til 1700. Det vil være folk tilstede og aksjonerer med fakkellys og plakater av offeret for dette diskriminerende rettssystemet. Husk: Obama har lovet (!) å endre systemet, men så langt har intet skjedd. Det legges vekt på at dette er en stille markering.

Flott om stiller opp, om dere ihvertfall bare kommer innom den dagen! Vet det er eksamenstider for mange av dere fortsatt!

Detaljer om saken finner dere bl.a. på http://www.troyanthonydavis.org

Hilsen Anette

No comments: