Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Friday, May 8, 2009

Foredag om Pakistan


Tekst og Foto: Farid Naeem

Torsdag 30. april arrangerte Asiagruppa på Blindern foredrag med generalsekretær i Amnesty John Peder Egenæs, fokuset var på forsvinningene og på kvinners stilling.

Tross strålende sol ute var det stor interesse for John Peder Egenæs sitt fore drag om Pakistan på Blindern. Pakistan har vært spesielt aktuelt i media ettersom Pakistan for en stund tilbake ga fra seg makt i visse områder nordvest i Pakistan. President Obama gikk nylig ut og uttrykte bekymring overfor situasjonen, han var redd for talibanisering av Pakistan og generelt ustabilitet i atommakten. Men som John Peder nevnte er den militære virkeligheten mye mer enn 100 km fra hovedstaden.

John Peder startet med å fortelle litt generelt om Pakistan, og om hvordan taliban fikk fotfeste i regionen. Det var en meget interessant innføring som forklarte mye om utviklingen og de store variasjonene i Pakistan. John Peder har selv vært flere steder i Pakistan og kunne fortelle om møtene med mennesker som jobber med menneskerettigheter i Pakistan
under ganske vanskelige forhold. Forsvinningene og kvinners rettigheter i Pakistan er to andre temaer John Peder gikk gjennom. Av disse har Amnesty jobbet en del med forsvinningene, vi hadde for en stund tilbake saken med forretningsmannen Masood Janjua som forsvant i 05. Hans kone Amina Janjua var i den sammenheng i Norge for å fortelle om sin kamp etter forsvinningen. Les mer her.

Etter en meget interessant time om Pakistan kan man trygt si at studentene kunne gå ut i godværet med ny og aktuell kunnskap om situasjonen i Pakistan.


No comments: