Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Tuesday, April 6, 2010

The Human Rights situation In Iran after the Post-election Crackdown

Torsdag 08.04 kl 12.15-14 arrangerer Amnesty Blinderns Midtøsten/Asia-gruppe seminar, på Eilert Sundts hus, auditorium 7. Det vil bli enkel servering. Håper å se deg der!

Informasjon om seminaret:

The Human Rights Situation In Iran- the Post-Election Crackdown
and its consequences for civil society


Ved Mohammed Reza Heydari

For snart ett år siden utløste anklagene om valgfusk omfattende protester mot det iranske maktapparatet. Masseprotestene ble brutalt slått ned på av regimet, og i etterkant har det blitt dokumentert alvorlige brudd på menneskerettighetene. I kjølvannet av krisen valgte Mohammed Reza Heydari å gå av som konsul ved den iranske ambassaden i Oslo - etter 20 år i tjeneste for det iranske diplomatiet. Han og hans familie har nå status som politiske flyktninger i Norge.

Mohammed Reza Heydari og hans familie har siden vært utsatt for stort press fra iranske myndigheter. Han vil belyse menneskerettighetssituasjonen i Iran ut i fra sine personlige erfaringer fra det iranske maktapparatet.

No comments: