Ta også en tur innom vår Facebookside! Her finner du løpende informasjon om hva vi holder på med i Amnesty Blindern. Trykk her, meld deg inn, og få invitasjon til foredrag, filmvisninger og sosiale arrangementer i regi av oss.

Monday, March 30, 2009

Dødsstraffgruppa arrangerer aksjon på DELARA DARABI, IRAN. Tirsdag 31. mars. Kom og få en vaffel i bytte mot en underskrift!!


HASTESAK: Dødsstraffgruppa arrangerer stand i første etg. på SV i morgen tirsdag 31. mars i tidsrommet 11.00-13.00. (Mulig vi kommer til å flytte oss utenfor SV-bygget dersom været tillater det.) Tema for standen er Delara Darabi, som noen kanskje kjenner fra tidligere. Hun har vært en person som Amnesty International har fokusert på i lengre tid.

Delara Darabi risikerer å bli henrettet for et mord som ble begått da hun var 17 år gammel. Dødsdommen hennes skal ha blitt opprettholdt av iransk høyesterett, etter at hun har blitt dømt til døden to ganger allerede av lavere rettsinstanser. Delara Darabi tilsto opprinnelig drapet, men trakk senere tilståelsen og sa at en venn hadde bedt henne om å ta skylden for mordet fordi de trodde at hun som mindreårig ikke ville risikere henrettelse.
Delara ble opprinnelig dømt til døden av en lavere rettsinstans i byen Rasht nord i Iran. Delara vedkjenner seg ikke straffeskyld og saken hennes er anket i to høyere rettsinstanser i Iran. 16. januar 2007 godkjente likevel iransk høyesterett dødsdommen til Delara Darabi. Det betyr at hun nå kan henrettes når som helst.

Sjekk ut mer info om Delara Darabi fra Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Delara_Darabi

Kom og gi din underskrift for å få opphevet dødsdommen mot Delara Darabi, og få en nystekt vaffel. Ta gjerne også en prat med oss hvis det er noe du er nyskjerrig på.

Hilsen Anette:)

1 comment:

Christine said...

Vi kan meddele at aksjonen var svært vellykket, 180 underskrifter ble samlet inn på under to timer!